Szembemehet egy székely falu az egész világgal? Egy megrázó 21. századi történet a Püski Kiadótól...

Az igazi energiaforrás a szeretet – a Látóember intelme Kincső szabadságharcos futtatójához

2015/10/09. - írta: Ujházy Kolos

Részlet az előkészületben lévő Zuhanás a magasba 2.0-ból

20.jpg„…Diego fiam, te egyre elégedetlenebb vagy velem… te egyre elégedetlenebbül és csalódottabban azt gondolod magadban, hogy ’már napok óta együtt menekülök ezzel az Erdély-szerte híres gyógyítóval, és ő csak kritizál engem… csak kritizál, ahelyett, hogy inkább megmutatná, hogy ő mit tud… ahelyett, hogy csinálna egy-két csodát…’ És úgy általában is: azt gondolod magadban, hogy ahhoz, hogy valaki csodát tegyen, szét kell feszítenie maga körül a kereteket. Harcodat igazolandó, azt gondolod magadban, hogy a világ megjavítása címén szétrobbanthatsz magad körül mindent – akár azok az igazi mondanivalóban szűkölködő modern írók és művészek, akik azt hiszik, hogy a formabontás tesz valakit naggyá. Sokakhoz hasonlóan ezeket gondolod magadban, és nincsen igazad.

…érzed, Diego? Érzed a hideg arcodon szétömlő bársonyos meleget? Jön fel a Nap a hegygerincek felett! Diego, ez a csoda. Az igazi, az isteni csoda. Az igazi csoda sose kivagyi. Az igazi csoda sose feszíti szét a Szabályokat. Az igazi, az isteni csoda nem a szabályokat szétfeszítő kivétel, hanem maga a Szabály. Diego, ha szembemész a Szabályokkal, magad ölöd meg a csodát.”

 *  *  *

Diego, azt mondod, a harcoddal sikerül végre új fordulatot vinned a történelembe. Azt mondod, életműved azért lesz elsöprő és örök hatású, mert te tökéletesen független vagy, mert téged semmi nem köt a lefelé húzó nagy folyamhoz. Én meg azt mondom, hogy te jobban függesz a nagy folyamtól, mint bárki más. 066.jpgAzt mondom, hogy rossz, hamar fáradó lovon ülsz, mert az energiádat az ellenséged létéből nyered. Azt mondom, amikor az ellenséged energiája elapad, a te energiád is azonnal elenyészik majd.

Mert a téged mozgatóval ellentétben az igazi energiaforrás örök. A téged mozgatóval ellentétben az igazi, tiszta energiaforrás akkor is bőkezű marad, amikor az ellenség energiája elapad. Sőt, az igazi, tiszta energiaforrás akkor is tovább él, amikor az ellenség már nem is létezik. Mi több: az igazi, tiszta energiaforrás már akkor számolatlanul ontotta kincseit, amikor az ellenség még nem is létezett. Diego, az igazi, tiszta, örökéletű energiaforrás a szeretet.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zuhanasamagasba.blog.hu/api/trackback/id/tr557767290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása