Szembemehet egy székely falu az egész világgal? Egy megrázó 21. századi történet a Püski Kiadótól...

Létezik zuhanás a magasba? Van jövője az embernek a nagy globális rendszerek összeomlása után? A regény filozófusa szerint igen!

2015/10/09. - írta: Ujházy Kolos

Részlet a könyvből

“Mit ér néhány székely falu vérizzadós megmaradása, ha körös-körül minden süllyed? Ha közben az egész világ zuhan? Maga is tudja, hogy zuhan, megállíthatatlanul zuhan a világ, Don Cipriano.”

Don Cipriano akkor megfogta Julio kezét, és komolyan, jelentőségteljesen az arcába nézett. Szemében Julio a komolyság mögött valami furcsa, földöntúli fényt látott.

“Igen, zuhan a világ, Julio. Megállíthatatlanul zuhan. De szerencsére ez egy jó zuhanás. Gyógyító zuhanás. Végső soron felfelé zuhanás. Mert a küszöbön álló becsapódáskor a világ darabokra törik majd… Apró, kicsinyke darabokra. A mostani nagy, haldokló tömbből kicsiny, egészséges szilánkokra. … Julio, a történelem során ez az első forradalom, amely szembemegy a történelem logikájával. És az első, amely a természet logikáját követi. És a természet logikája ezerszer erősebb a történelem logikájánál. … … Julio, a Kicsi és a Nagy harcában hamarosan gyökeres, történelmi fordulat áll be. Nem véletlenül nő a rettegés a Nagy urainak a szemében… A mi dolguk most az, hogy felkészítsük az emberiséget a törvényszerűen bekövetkező becsapódás katartikus pillanataira.”

img024crop2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zuhanasamagasba.blog.hu/api/trackback/id/tr447767398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása